Количка - 0,00 лв.

Нямате продукти в количката.

Кредитни карти MasterCard

Кредитните карти MasterCard Ви предлагат комфорт и безопасност на плащането. Транзакциите Ви ще бъдат фактурирани веднъж месечно.

Вашата карта MasterCard е идеалният метод за плащане, не само когато пътувате в чужбина, а и когато пазарувате в Интернет или извършвате текущи плащания.

 

Сигурност с кредитни карти MasterCard

За да използвате сигурно Вашата карта, следвайте следните стъпки:

·         Подпишете се върху новата си карта веднага щом я получите.

·         Пазете номерата на сметките си по картата и личния идентификационен номер (ПИН) на сигурно място.

·         Проверявайте картите периодично, за да се уверите, че нито една не липсва.

·         Унищожете и изхвърлете копията от квитанциите, самолетните билети, маршрутите за пътуване, всичко, което би могло да съдържа номерата на Вашите карти.

·         Запомнете ПИН кода.

·         Проверявайте компаниите, които не са Ви познати, като се обърнете към местната агенция за защита на потребителя.

·         Не предлагайте информация, за която бихте могли да се чувствате притеснен, че сте дали.

·         НИКОГА не давайте на други лица или на доставчика на Интернет услуги паролата, която използвате, за да се свържете с Вашата сметка онлайн.

·         Не е препоръчително да давате информация относно Вашата сметка, освен ако не се отнася за покупка.

Измама е всяка транзакция, която не е била извършена от Вас. Съществуват много форми на злоупотреба.

Какво трябва да направите, ако заподозрете случай на злоупотреба?

Веднага потърсете банката или финансовата институция, която е издала Вашата карта. Възможно е издателят да пожелае да анулира Вашата сегашна карта и да Ви издаде нова. Проверете с издателя, дали Вашият адрес за контакт не е бил сменен.

Ако картата е все още у Вас, но с нея са извършили измамнически транзакции, потърсете издателя, за да съобщите за злоупотребата и поискайте нова карта.

Също така се обърнете към кредитното бюро за да го известите, че е направена измама. Известието „Тревога за измама”, ще премине във Вашата папка-досие. Трябва да поискате копие от отчета за Вашия кредит, който трябва да проверите отново и внимателно.