В днешния забързан свят, бизнес потребителите се нуждаят от максимално удобно, бързо и леко решение за преносим компютър, което максимално да отговаря на техните нужди. В същото време, таблетите сремително навлизат на пазара и изместват лаптопите в долния сегмент при този тип техника, но дали това е възможно и при бизнес класата?

Като водещ производител на компютри в света, от HP винаги се стремят да предложат най-доброто. Сега на Вашето внимание те представят хибрид между ултра преносим компютър и таблет. Устройството носи наименованието HP EliteBook Revolve 810 G1.HP EliteBook Revolve 810 G1

На пръв поглед виждаме стандартен ултра лек преносим компютър, но завъртим ли екрана той бързо се превръща в модерен таблет. Операционната система е Windows 8 - съвместима и еднакво удобна, както за персонален компютър, така и за таблет.

Памет и процесор

Компромиси в производителността за модел от тази величина са немислими. За това под капака на устройството може да откроим мощен двуядрен Intel Core i7 процесор 3687U, 8 GB DDR3 оперативна памет и 256 GB mSATA SSD диск.

Екран

Чувствителният на допир екран е с диагонал от 11.6” и стандартната за този клас разделителна способност от 1366 x 768 пиксела с енергоспестяща LED подсветка.

Използваните материали са на много високо ниво - корпусът е изработен от магнезий, а стъклото Corning Gorilla Glass 2 е устойчиво с/у драскотини. Издръжливостта на 810G отговаря на американските военни стандарти при тестове за изпускане, вибрация, удар, защита от прах, висока и ниска температура.

Разширителни и комуникационни възможности

HP EliteBook Revolve 810 G1Налични са и повечето стандартни за преносимите компютри разширителни и комуникационни възможности:

  • безжична връзка
  • Wi-Fi 802.11a/b/g/n
  • Bluetooth
  • microSD
  • SIM карта
  • 2 порта USB 3.0
  • възможност за външен монитор през DisplayPort
  • стерео изход и вход за микрофон и слушайки
  • RJ-45 мрежови конектор
  • порт за опционална докинг станция

Не са пропуснати и всички модерни при таблетите сензори: акселерометър, жироскоп, светлинен датчик, NFC и компас.

Вградената камера за видео конференция заснема видео в HD ready резолюция 720p.

Батерията на устройството е 6-клетъчна литиево-полимерна и осигурява автономна работа от цели 8 часа.

Размерите на този ултра преносим модел са 212 x 285 x 22.2 мм, а теглото е едва 1.4 кг.

От HP предлагат модела със стандартна гаранция от 36 месеца, покриваща части и труд. Може да закупите HP EliteBook Revolve 810 G1 от магазина на Digiteq.