В днешно време смартфоните стават аксесоар и част от дневният ни тоалет, наравно с чанти, шапки, колани, обици, лак за нокти, очила или часовник. В този ред на мисли идеалният смартфон за разбиращите от мода хора е този който може да сменя цветовете си като хамелеон.

Дизайн

nokia asha 501

При Nokia Asha 501 тази екстра е факт – задният капак и периферната част са един цял елемент, който само с едно движение може да се смени от черен към да речем червен – който ще отива най-много на лака ви ако сте дама, а защо не и на червеното Ferrari. Nokia 501 е универсален телефон който еднакво добре би паснал както на по-улегналите хора, така и на младежката аудитория. За второто допринасят общо четирите шарени корпуса - Bright Red, Bright Green, Cyan и Yellow, които се допълват от неутралните черен и бял.

Технически спецификации

Като технически спецификации Nokia Asha 501 разполага с всичко от което бихме имали нужда за стандартна работа. 3" TFT capacitive touchscreen, 4GB вградена памет, Wi-Fi Internet и 3.2MP камера. Батерията е 1200 mAh Li-Ion с които времето за разговор е цели 17ч.